Ingrediente
- 125 g de unt moale
- 125 g de zahar
- vanilie esenta
- 2 oua
- 250 g de faina
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 varf de sare
- 12 cl de lapte
Pentre glazura:
- 250 g de zahar (400 g in reteta australiana)
- 5 linguri de cacao amara
- 20 g de unt topit
- 10 cl de lapte
- 100-150 g de nuca de cocos
Mod de preparare
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .
Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 minute
Lasati sa se raceasca un pic inainte de a-l scoate din forma.
Taiati in patrate (5x5 cm) sau dreptunghiuri.
Pregatiti glazura :
Amestecati cacaua cu zaharul.
Puneti la topit untul in lapte la foc potrivit.
Adaugati amestecul cacao- zahar.
Cand incepe sa fiarba, lasati 1-2 minute si luati de pe foc.
Cu 2 furculite sau cu o bagheta, inrobati partile de prajitura intai in ciocolata si apoi in nuca de cocos.
Lasati-le sa se usuce pe un gril.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|