Desert Prajitura Leopard

Postat de Lily_Musat in Prajituri
4 Iun 2009 | 6726 vizualizari
Desert Prajitura Leopard

Retata este inventata de mine

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 300 g zahar
  • 60 ml apa
  • 16 linguri faina
  • Sirop de cappuccino:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri cappuccino Milka cu bucati de ciocolata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 500 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de valinie
  • Glazura:
  • Glazura "Decor" de caramel de la Dr.Oetker
  • Sirop de ciocolata:
  • 4 linguri de apa
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 100 g unt

 

Mod de preparare

BLATUL:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul,
apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei.
Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei.
Faina o amestecam cu cacao si o punem in aceasta compozitie.
Se pregateste o tava pe jumatatea celei de cuptor pe care o tapetm cu hartie de copt.
O bagam la cuptor la temperatura de 200 grade pentru cca 30 minute.
Dupa aceea o lasam sa se raceasca bine.
O taiem in 4 bucati.Luam prima parte si o insiropam cu siropul pe care
mai jos il gasiti cum se prepara, punem crema
(pe care o impartim in 3 pentru ca avem 4 blaturi). Punem prima parte peste blat.
Alternam blat/crema blat/crema pana se termina, ultima parte fiind blatul care
sa nu uitam sa il insiropam si pe el.Dupa aceea il portionam in patrate, iar pe deasupra
punem glazura de caramel Dr. Oetker si cu o lingurita luam din siroul de ciocolata
(pe care il gasiti mai jos cum se prepara) si presaram picaturi de ciocolata (sos de ciocolata).
Astfel ne ies petele de leopard.

Siropul cu care insiropam blatul la prajitura:
300 ml apa
100 gr zahar
3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata
Se pun la fiert sa se dizolve zaharul si sa se amestece bine capucino.
 
Crema dintre blaturi:
Topim margarina la cuptorul cu microunde la temp. de 800w cam 40 secunde.
O punem intr-un bol, punem peste ea zaharul pudra si frecam bine cu mixerul.
Peste adaugam galbenusurile, apoi cacao si continuam sa amestecam bine.
Dupa aceea se da la frigider 20 minute. Se va intari.

Ies cam 25 prajituri destul de mari, depinde cum le tai.
In fotografii am pus etapele exact in ordinea in care le-am preparat.
In timp ce blatul se cocea faceam crema, si cele 2 siropuri de ciocolata si de capucino.
De aceea se poate vedea in fotografii ca atunci cand blatul se cocea eu faceam restulca sa fie gata atunci cand scot blatul din cuptor si crema sa se intareasca,
iar siropul sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Leopard" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Briosa Leopard

Postat de ctlina

Desert Briosa Leopard

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2009, 09:59
Mama ce bine arata ! Si ce buna trebuie sa fie .... caramel, cappuccino ...
la 05.06.2009, 10:46
Ala, incearca reteta. Este absolut delicioasa. Eu am facut senzatii cu ea!
la 05.06.2009, 13:34
Trebuie sa o incerc neaparat

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking