Desert prajitura Maria

Postat de madi_marin in Prajituri
25 Dec 2010 | 57624 vizualizari
Desert prajitura Maria

Pentru Craciun am pregatit prajiturica asta by Dia....foooarte buna si fina, dar cu foarte mici modificari. Multumesc Dia!

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 50 g cacao neagra
  • 5 linguri miere
  • 50 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare

Mousse de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba Primola
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker

Jeleu de visine:

  • 1 compot mare de visine
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic gelatina

Glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 80 ml frisca lichida

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si mierea. Se omogenizeaza bine amestecul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se amesteca cele doua compozitii, apoi se imparte totul in doua.

Se tapeteaza o tava 25/35 cm cu hartie de copt. Se coc cele doua blaturi cam 15 minute fiecare. Se lasa la racit.

Mousse : Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece. 50 ml frisca lichida se pun cu ciocolata rupta in bucatele la foc mic pana se dizolva, apoi se da crema la rece. Cand e calduta se amesteca cu gelatina care s-a dizolvat la foc mic pentru cateva minute, dar fara sa fiarba. Se da la racit de tot, apoi se amesteca cu restul de 200 ml frisca batuta.

Jeleu de visine : Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece. Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri de zahar si 50 ml zeama din compot. Se amesteca bine, apoi se pune amestecul la fiert cu visinele curatate de samburi, restul de sirop si restul de 2 linguri de zahar. Se tine totul la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa amestecul. Se da la racit si cand e caldut se adauga gelatina dizolvata si ea la foc mic pentru cateva minute.

Asamblare : se tapeteaza tava in care au fost coapte blaturile cu folie de plastic, apoi se pune un blat cu fata in jos, jumatate de crema, un strat de jeleu, apoi restul de crema si celalalt blat tot cu fata in jos. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou, se glazureaza cu glazura preparata din ciocolata, unt si frisca lichida la foc mic, apoi lasata la racit. Cand glazura e intarita bine pe prajitura  se presara fulgi de ciocolata alba si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 19:01
Frumos mai arata..............
Craciun fericit!
la 25.12.2010, 19:02
f frumoasa si f buna Craciun fericit!
la 25.12.2010, 19:03
Medi...ma bucur ca iti place.... Craciun fericit si tie!
la 25.12.2010, 19:03
adasev....multumesc... Craciun fericit!
la 25.12.2010, 19:35
minunata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking