Desert prajitura Maria-Elena

Postat de burdulea56 in Prajituri
30 Iun 2010 | 166493 vizualizari
Desert prajitura Maria-Elena

Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • Blatul 2:
  • alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt

Mod de preparare

Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la racit

Blatul 2:  Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi 250 grame nuca macinata, o jumatate pliculet praf de copt si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in aceeasi tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor se scoate si se lasa la racit.

Crema:  Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul 2 se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur (dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa, daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intr-una punem 2 linguri de cacao si se pune intre cele doua foi de blat, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata peste ea.

Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate portiona.



 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 23:48
Sunt prima
la 01.07.2010, 01:00
iar am pierdut prima felie
la 01.07.2010, 06:18
la 01.07.2010, 07:25
la 01.07.2010, 08:28
cunosc aceasta prajitura este foarte buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking