Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

Postat de momo121 in Prajituri
2 Noi 2018 | 8785 vizualizari
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

O prajitura delicioasa, gustoasa si aromata! 

Ingrediente

  • Pentru blatul maro:
  • 1 borcan visine din compot, dar se pot folosi si proaspete sau alte fructe
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • putina sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 100 g iaurt grecesc
  • Pentru blatul alb:
  • 250 g ricotta
  • 2 oua mici
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana obtinem o compozitie grosuta, dupa care adaugam iaurtul si amestecam pana la incorporare.

      Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20x20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.

      Branza ricotta o amestecam cu zaharul, esenta de vanilie si ouale, apoi adaugam faina si grisul, omogenizam si turnam compozitia rezultata peste blatul maro, iar cu o lingura amestecam de jos in sus din loc in loc pentru a obtine o prajitura marmorata.
     Deasupra prajiturii punem visinele una langa alta, apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180° pentru cca. 30-35 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

Postat de simona72

Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

Foile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza

Postat de Corina33

Desert prajitura turnata cu branza

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 10:02
la 02.11.2018, 10:09
Ce bine arata!
la 02.11.2018, 10:38
Arată bine și cred că este și foarte bună...!
la 02.11.2018, 10:49
la 02.11.2018, 11:22
Ah, ce bunătate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking