Ingrediente
- 200 g de faina
- 1/2 plic de praf de copt
- 100 g de zahar
- 100 g de unt topit si racit
- 2 linguri de smantana
- 3 oua
- 1 conserva de de 220 g cu felii de ananas in sirop
- 1/3 de ananas proaspat ( curatat si fara cotor)
- cateva cirese confiate
- 20 g de zahar
- zahar pudra
Mod de preparare
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.
Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.
Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.
Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.
Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .
Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.
Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura mexicana cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|