Desert prajitura Milli

Postat de katty in Prajituri
2 Iul 2018 | 4342 vizualizari
Desert prajitura Milli

O reteta veche, din caietul cu retete al mamei, pe care nu o facusem de mai bine de 20 de ani.

Ingrediente

  • Foi:
    • 1ou
    • 6 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • 3 linguri apa
    • 2 linguri miere
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 400 gr faina
    Crema alba:
    • 250 ml lapte
    • 2 linguri faina
    • 200 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    Crema neagra:
    • 8 linguri zahar
    • 3 linguri lapte
    • 2 linguri cacao neagra
    • 50 gr unt
    • 1 lingura rom

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald peste faina, adaugam si bicarboatul stins cu putina zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il impartim in 4 parti egale.

Intindem fiecare foaie pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc  si o coacem pe fundul unei tavi. Coacem pe rand toate cele 4 foi.

Pentru crema alba, fierbem laptele cu faina. Cand s-a ingrosat, dam jos vasul, punem zaharul vanilat si lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cu cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de crema.

Pentru crema neagra punem la foc toate ingredientele, mai putin romul. Dam cateva clocote, oprim focul, adaugam romul si lasam sa se raceasca.

Montam prajitura. Peste prima foaie punem jumatate din crema alba, apoi o alta foaie, jumatate din crema neagra, alta foaie, restul de crema alba, ultima foaie. Acoperim cu ceva greu si dam la rece pentru cateva ore. Incalzim putin crema neagra ramasa si o turnam deasupra, apoi lasam la rece pana in momentul servirii cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Milli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec Battenberg

Postat de gospodariu

Chec Battenberg

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 02.07.2018, 22:11
la 02.07.2018, 22:20
Foile cu miere sunt delicioase!
la 02.07.2018, 22:22
Ce bine arata Milli asta...
la 02.07.2018, 22:23
Ce prăjitură frumoasă!
la 02.07.2018, 22:28
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking