Desert prajitura Mimi

Postat de iri_love in Prajituri
7 Iun 2017 | 5354 vizualizari
Desert prajitura Mimi

Această prăjitură am mâncat-o pentru prima oară la soacra mea, iar după spusele ei, o are de la mamă, de pe vremea de când era copil si le-o pregătea ei si fraților. Sper sa fiți mulțumite, asa cum am fost când am gustat-o prima oară.

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 250 g de zahar
  • 4 linguri de miere de albine
  • 6 linguri de lapte
  • 1 linguriță plină de amoniac
  • 100 g de unt
  • 800 g de făină
  • Pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de făină
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 fiolă de esență de vanilie sau lamaie
  • Pentru glazura:
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri de cacao
  • 2 pătrate de ciocolată menaj
  • 50 g de unt
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos

Mod de preparare

Folie:

Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul in care a început să fiarbă. Apoi se da deoparte, iar aceasta compoziție se va pune într-un alt bol, după care se va adauga făina, puțin câte puțin si se va frământa un aluat destul de elastic, pe care il împărțim în 4 bucati, din care vom forma 4 foi(ca in imagine), pe care le vom coace pe dosul tavii.

Cremă: 

Într-un alt vas, se vor pune: laptele, zahărul, mirodenii si făina, se amestecă un pic pentru dizolvarea zahărului, după care se pune pe foc si se lăsa până se va forma o consistența cremoasa (amestecând cu un tel), se da deoparte, se lasa să se răcească un pic, după care se adaugă unul.

Glazura:

Pe baie de aburi, se vor topi mai întâi bucățile de ciocolată, după care se adaugă, apa, zahărul, cacao si la final, untul.

Asamblare:


Se așază prima foaie, peste care se  întinde o parte din glazura cu o pensula (eu am din silicon), apoi se presară nucă de cocos si la final, se va întinde o parte din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie, apoi glazura, nucă de cocos si apoi cremă, iar foaie, glazura, nucă de cocos si restul de cremă rămasă si la final, se așază ultima foaie, peste care se va întinde glazura rămasă si iar nucă de cocos.

Se taie a doua zi, pentru a se înmuia bine folie.

Sa o serviți cu placere! 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu pere si scortisoara

Postat de oanapl

Desert prajitura cu pere si scortisoara

Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și...

Citeste continuarea

Tarta cu mure si afine

Postat de timea

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 10:12
Mmm, servesc si eu doua bucatele!
la 07.06.2017, 10:22
Cu mare drag
la 07.06.2017, 11:34
la 07.06.2017, 12:34
Ce faina e!
la 07.06.2017, 12:36
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking