Desert prajitura Mozaic
Postat de RODIMUR in Prajituri 3 Feb 2020 | 5192 vizualizari
Plecând de la checul colorat al mămicăi, cel cu rahat și nucă, pe care eu l-am apreciat întotdeauna foarte mult, am făcut această prăjitură pe care am numit-o ”Mozaic”, atât pentru aspectul ei în secțiune, cât și pentru decorul ei. Este o prăjitură uscată, foarte aromată și bună, ceva deosebit, datorită cantității mari de nucă și de rahat.
Această prăjitură, la fel ca și checul, cere multă osteneală, pentru ca ingredientele care dau aspectul de mozaic să rămână suspendate în textură, să nu se lase la baza ei. Pentru aceasta, trebuie mixată fără oprire de la început, până la turnarea aluatului în tava de copt.
Trebuie să mai menționez că prăjitura Mozaic nu este numai delicioasă și parfumată. În același timp ea prezintă un mare grad de siguranță alimentară, păstrându-se mult timp, spre deosebire de dulciurile preparate cu frișcă, sau cremă, care sunt foarte sensibile și ușor alterabile, la căldură.
Am copt această prăjitură într-o tavă cu dimensiunile de 22/30 cm. După înlăturarea capetelor, am tăiat prăjitura în 24 de bucăți, câte 2/porție.
Inapoi la reteta
|