Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata

Postat de Oana in Prajituri
31 Oct 2017 | 4989 vizualizari
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata

O combinatie delicioasa!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 20 gr unt
  • 120 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite vanilie
  • 30 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • 400 gr dovleac copt

Glazura:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca.

Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Apoi laptele si mixeaza usor. Adauga vanilia si ciocolata topita si racita.

Amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul si pune-le treptat peste compozitie. Incorporeaza cu mixerul la viteza mica.

Mixeaza apoi separat cele doua albusuri ramase cu un praf de sare pana se intaresc. Pune-le apoi peste compozitia de negresa si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.

Paseaza cu o furculita dovleacul copt si lasa-l deoparte.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25x35 cm si rastoarna compozitia. Pune apoi cu o lingura, din loc in loc, dovleacul pasat.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se umfla frumos si trece testul cu scobitoarea.

Scoate apoi tava din cuptor si lasa negresa sa se raceasca putin.

Pregateste glazura. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si toarn-o apoi peste ciocolata. Amesteca usor pana se topeste si se omogenizeaza glazura.

Pune glazura peste negresa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu visine

Postat de ela

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte. Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu visine si iaurt

Se curata visinele de samburi si se pun la scurs. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pentru cateva minute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2017, 12:42
hai ca nu cer, ca are dovleac, dar pot sa mananc glazura.....)
la 31.10.2017, 13:04
Delicioasa!
la 31.10.2017, 13:43
la 31.10.2017, 13:48
Un deliciu! Am si eu in plan ceva cu dovleac, iar reteta ta vine la marele fix
la 31.10.2017, 17:13
Daca e negresa, cu siguranta e delicioasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking