Desert prajitura pentru El si Ea

Postat de Constelatialeu in Prajituri
28 Mai 2018 | 3354 vizualizari
Desert prajitura pentru El si Ea

Azi a fost cu cocos....tortul fiind cadou, am zis sa fac ceva si pentru noi tot cu cocos si altele....pentru ca nu-mi place sa ramana ingrediente, musai sa le folosesc. Si daca ma gandesc eu mai bine merge la fix pentru un picnic in doi.....hai pentru mai multi......''Picnicul Bucatarasilor ""

Ingrediente

  • Blat - tava 16/20 cm
  • 3 oua mai mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt topit
  • Crema
  • 40 g ciocolata alba
  • 75 ml lapte cocos
  • 25 g zahar pudra
  • 60 g nuca cocos fulgi mai mari
  • 100 ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor bomboane Raffaello
  • krant de migdale nu foarte mult doar de contrast.

Mod de preparare

Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzitl a 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe jumatate, nu l-am sectionat, am obtinut doua bucati  egale. 

Crema: Intr-o cratita cu fund dublu am pus ciocolata, laptele de cocos, zaharul si nuca de cocos si am pus cratita pe foc, am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit si compozitia s-a ingrosat. Am lasat sa se raceasca, apoi am incorporat frisca batuta spuma.

Asamblare : Pe un platou am asezat prima bucata de blat si am intepat-o cu furculita, apoi am insiropat-o cu lapte de cocos am intins o parte din crema, am nivelat si am pus deasupra a doua bucata de blat insiropata cu lapte de cocos, peste care am intins restul de crema, imbracand si marginile prajiturii. Am ornat cu bomboane Raffaello si putin krant de migdale, sa fie un pic de contrast intre alb si maro.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pentru El si Ea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2018, 15:59
Cine sunt ei?😀
la 28.05.2018, 16:06
Bunii, sunt unii...cred ca Vali si una Clementina....sau .....
la 28.05.2018, 16:41
la 28.05.2018, 16:43
la 28.05.2018, 16:47
Buna rau prajitura! Si eu am!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking