Ingrediente
Pt. blat:
- 10 albusuri
- 10 linguri zahar
- 100 g nuca de cocos
- 100 g mac
- 1 praf de copt
- 4 linguri faina
Pt. crema:
- 10 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- 300 ml lapte
- 3 linguri faina
- 1 pachet de unt
Glazura:
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 20 gr unt
- biscuiti picnic
Mod de preparare
Blat: Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar adaugate treptat, se incorporeaza macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata bine cu unt. Se da la cuptor pentru 15-20 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.
Crema: Se amesteca toate ingredientele (mai putin untul) pentru crema pe baie de aburi pana se ingroasa compozitia. Se da la rece dupa care se amesteca crema cu untul moale mixat bine inainte.
Asamblarea prajiturii:
Se pune crema peste blat, se niveleaza, dupa care se asaza biscuitii picnic deasupra unul langa celalalt. Deasupra se toarna glazura si se da la rece.
Eu am folosit pentru glazura o ciocolata cu lapte si unt topite pe foc mic.
Se lasa la frigider cel putin 4 ore, apoi se taie.
Este super delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Picnic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (83)
|