FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

Postat de panacris in Prajituri
26 Dec 2015 | 14998 vizualizari
FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

O altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți. Tot am ”fugit” de coptul foilor pe dosul tăvii, dar acum numai mi se mai pare așa de complicat, asta dacă respecți toți pașii indicați în rețete. De data asta am ales crema de lămâie, ca să ne mai răcorim. Probabil veți spune, prăjitura se numșete Albă ca Zăpada sau Lămâița, daaaa, dar dacă așa am găsit-o în caietul de rețete, i-am păstrat denumirea. Mos Crăciun și omuleții de zăpadă, au fost tare mulțumiți, mai ales că am folosit produse Dr. Oetker. ;)

Ingrediente

  • Făină albă din grâu 450 g,
  • Unt 250 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare iodată 2 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Lapte 200 ml,
  • Amoniac alimentar 1 plic.
  • PENTRU CREMĂ:
  • Lapte 500 ml,
  • Amidon 4 linguri,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Unt 250 g.

Mod de preparare

Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea umfla, din acest motiv recomand folosirea unei căni mai mari, după ce s-a dizolvat se adaugă peste amestecul din unt și zahăr, omogenizându-se ușor.

Se adaugă făina, în ploaie și se frământă aluatul obținut, până se înglobează toate ingredientel și se obține un aluat elastic, bun de întins. Se împarte în trei și se întind foi, ce se vor coace pe fundul tavii, sau dacă aveți o tavă specială și mai bine. Foile se pun la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca. 10 minute, apoi se scot de pe tavă și se lasă la răcit pe un blat din lemn. Foile se pot umple a doua, chiar și a treia zi, atenție să fie acoperite cu un șervet de bucătărie, până la folosire. 

Pentru cremă se pune laptele la fiert cu zahărul și amidonul, într-un vas special pentru budincă, adică un vas cu pereții dubli, între care intră apă, mai bine zis clasica oală de fiert lapte. După ce s-a obținut o budincă mai groasă, se adaugă zeama de lămâie și coaja rasă, lăsându-se la răcorit. După ce s-a răcit crema de lapte se adaugă, untul moale și se amestecă energic, până obținem o cremă fină.

Cu această cremă se umplu foile, apoi, prăjitura se învelește în folie alimentară și se lasă la rece până a doua zi, cu o greutate, deasupra repartizată în mod egal. Adică o tavă, cam de aceeași dimensiune ca a foilor se punpe toată suprafața sa eventual pungi cu orez, faina sau altă greutate. Prăjitura se taie cel mai bine a doua zi cu un cuțit subțire și bine ascuțit, apoi se pudrează cu zahăr praf. Poftă mare și spor la treabă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu lamaie

Postat de Corina33

Cheesecake cu lamaie

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie....

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2015, 17:13
Frumoasa si buna
la 26.12.2015, 17:15
Foarte buna..si noua ne place mult!
la 26.12.2015, 17:17
Harnica ai fost Cris! Foarte buna praji!
la 26.12.2015, 17:42
Bunatate de prajitura!
la 26.12.2015, 17:48
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking