Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
3 Iul 2017 | 22086 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu visine

Pentru ca e sezonul lor, profitam din plin de toate fructele. De data aceasta am pregatit o prajitura cu visine pufoasa, usor acrisoara, delicioasa. Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Cristeena! >:D<

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 600 g faina alba
  • 15 g praf de copt
  • visine cat de multe
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte.

Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si uleiul. Se mixeaza in continuare. La final, se adauga laptele si se mixeaza cu grija sa nu stropeasca.

Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, apoi se asaza deasupra visinele. Cateva din ele se pot impinge usor in aluat. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (in jur de 35-40 de minute).

Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste. Este grozav de buna pe caldura asta, mai ales daca este rece prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de robert_badica

Desert prajitura pufoasa cu visine

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 16:07
eu sunt prima care servesc, delicioasa
la 03.07.2017, 16:17
Buna!
la 03.07.2017, 16:20
Foarte bună! Încă n-am făcut, anul acesta...
la 03.07.2017, 16:25
buna
la 03.07.2017, 16:52
Chiar pufoasă prăjitura ta!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking