Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de momo121 in Prajituri
16 Ian 2021 | 3052 vizualizari
Desert prajitura pufoasa din albusuri

Cred ca la toate gospodinele le raman albusuri atunci cand pregatesc preparate care trebuiesc doar galbenusurile, asa ca va invit la o reteta usoara, gustoasa si super pufoasa! "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 380g albusuri decongelate
  • un praf de sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra

Mod de preparare

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava marisoara cu peretii inalti si tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si o puteti pudra cu zahar pudra sau de ce nu, ii puteti pune o crema deasupra sau o glazura!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu branza

FOILE : Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc. Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si...

Citeste continuarea

Desert portughez- Pasteis de nata

Postat de Oana

Desert portughez- Pasteis de nata

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2021, 09:29
la 16.01.2021, 10:11
Delicioasa!
la 16.01.2021, 10:16
O idee foarte bună...!
la 16.01.2021, 11:00
O bunătate!
la 16.01.2021, 11:12

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking