Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Postat de oanapl in Prajituri
3 Oct 2017 | 20129 vizualizari
Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Această rețetă minunată am luat-o de la Laura. Mulțumesc pentru rețetă Laura_n! :*

Ingrediente

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț gelatină (5 g)
  • 1 banană
  • pișcoturi din comerț
  • compot prune
  • 30 g ciocolată (ornamente de ciocolată)
  • pudră de roșcove sau cacao pentru decor

Mod de preparare

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

 Adaugi ornamente de ciocolată (eu nu am avut ornamente de ciocolată și am rupt bucățele de ciocolată) și amesteci ușor. Pregătești o tavă (23 x 10cm) și o tapetezi cu folie alimentară.

Însiropezi câteva pișcoturi cu compot de prune (sau oricare alt fel de compot), le așezi în tavă, torni jumătate din cremă și așezi pe mijloc banana întreagă (curățată). Torni restul de cremă și așezi deasupra câteva pișcoturi, însiropate. Lași tava în frigider pentru câteva ore.
Scoți din formă prăjitura și pudrezi cu pudră de roșcove sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inimioare cu gem de caise

Postat de oanapl

Inimioare cu gem de caise

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu biscuiti

Postat de antici_gabytza

Desert cozonac cu biscuiti

Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta. Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2017, 00:53
la 04.10.2017, 01:18
Miaammm... ca de altfel tot ce iese din mana Dvs! Nu mai spun de claritatea si modul impecabil de prezentare a retetelor, sau de fotografii...
la 04.10.2017, 06:55
Delicioasă prăjitură!
la 04.10.2017, 07:57
Arata minunat si e delicioasa!
la 04.10.2017, 09:22
Ce-mi place!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking