Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista in Prajituri
6 Mai 2019 | 3283 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Ingrediente

  • 300 g biscuiti
  • 500 g dovleac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 100 g zahar brun
  • Umplutura de branza
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt

Mod de preparare

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust.

Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou.

Biscuitii ii maruntim.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii, dovleacul racit, deasupra crema de branza.

Dam tava la cuptorul incalzit 10 min.

Intre timp pregatim blatul, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Compozitia o turnam peste branza si dam tava la cuptorul incalzit la 160 grade  C, cca 30 min, sa treaca testul cu scobitoarea .

Prajitura o rasturnam pe un platou si lasam sa se raceasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Desert placinte cu piersici umplute

Postat de sufletista

Desert placinte cu piersici umplute

Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut. Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2019, 21:22
Îmi place plăcinta cu dovleac...
la 06.05.2019, 21:28
la 06.05.2019, 21:32
Ai folosit indulcitor sau zahar? In poze ai indulcitor, in reteta zahar )
la 06.05.2019, 21:43
Mmm...bun!
la 06.05.2019, 21:53
Laura eu tot zahăr ii spun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking