Prunele se spală, se scurg de apă și se taie în jumătăți, aruncându-se sâmburii.
Untul se feliază și se pune pe fundul tăvii de copt. Se toarnă peste unt zahărul tos și apoi se așează jumătățile de prune, cu partea exterioară în sus.
Se presară sorțișoara și zahărul brun peste prune, iar apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie. Când untul și zahărul se topesc, se scoate tava afară din cuptor și se lasă să se răcorească.
Între timp se face blatul. Se mixează albușurile cu praful de sare și când acestea încep să ia volum, se adaugă treptat: zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă, făina, ”în ploaie” amestecată în prealabil cu praful de copt.
Se toarnă compoziția pentru blat în tava răcorită cu prune, având grijă să nu se deranjeze prea mult aranjamentul fructelor.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce blatul crește frumos și se rumenește. Atunci se verifică dacă aluatul este copt, cu ajutorul unei scobitori și se scoate tava din cuptor.
Când prăjitura s-a răcit complet, se desprinde ușor de tava de copt, de jur împrejur, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, după care se răstoarnă cu atenție pe un platou și se poate porționa.
Cine dorește, poate să însiropeze prăjitura, proaspăt scoasă din cuptor, cu un sirop preparat din: 4 linguri de zahăr tos, 6 linguri de apă și o esență de rom, vanilie, migdale, sau lămâie, după dorință.