Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl in Prajituri
28 Mai 2019 | 2902 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Retete pentru mese in familie Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Simonei, căreia îi mulțumesc și o pup.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 tije rubarbă
  • 100 g vișine fără sâmburi (congelate)
  • 10 căpșuni
  • 3 linguri de zahăr
  • Pentru aluat:
  • 120 g unt gras moale la temperatura camerei
  • 4 ouă mari
  • 100 g zahăr brun
  • 2 linguri cacao
  • esență de lămâie
  • 150 ml iaurt
  • 240 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru ornat:
  • Sirop de fructe de pădure

Mod de preparare

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15 minute. Intre timp scoți sâmburii de la vișine și tai căpșuinle cubulețe. Adaugi fructele fără sâmburi peste rubarbă, mai pui o lingura de zahăr, amesteci și lași încă 15-20 minute deoparte până fructele încep să-și lase siropul. 
Ungi o tavă cu unt sau tapetezi cu hârtie de copt, așezi fructele în tavă fără siropul lăsat (pe care-l păstrezi).

Pentru aluat: mixezi untul moale împreună cu zahărul

măcinat, până devine spumos.

Se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. Adaugi coaja de lămâie și mixezi. Amesteci făina cu praful de copt și cacao și adaugi treptat în amestecul de aluat alternând cu iaurtul. Aluatul rezultat îl pui peste fructele din tavă. Nivelezi cu o spatulă și dai tava la cuptorul încins la 175 grade pentru 40 minute. 
Peste prăjitura fierbinte pui cu o lingură siropul lăsat de fructe. Dupa ce ai distribuit tot siropul peste prăjitura coaptă, pui un platou și cu o mișcare fermă răstorni tava cu prăjitura în platou. 

Se poate orna cu ciocolată albă, după ce s-a răcit complet. Eu am ornat-o cu sirop de fructe de pădure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu branza si afine Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2019, 20:31
Am incercat si eu rubarba in dulceata, nu m-a impresionat, raman la clasice....
la 28.05.2019, 20:45
la 28.05.2019, 21:21
Ce bunătate de prăjitură!
la 28.05.2019, 21:25
la 28.05.2019, 23:08
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking