Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot

Postat de simona72 in Slow Cooker
5 Oct 2018 | 3012 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot

Am mai facut si alta data prajituri la aparatul minune. Una este o negresa de post, iar cealalta este o prajitura magica sau desteapta. Cu cea din urma m-am prezentat la intalnire de la Paltinis. A fost atat de buna incat s-a terminat foarte repede. Pentru ca toamna asta este una bogata, cu fructe din abundenta, iar proviziile sunt deja facute, am hatarat sa incerc o prajitura rasturnata la sloow cooker-ul meu. Am folosit zmeura(eu am avut congelata de 2-3 saptamani) si culmea in plina toamna am gasit capsuni proaspete in piata. Nu, nu sunt din Grecia sau alta tara cu clima mai calda. Sunt de la taranii nostrii, iar pentru ca vremea a ajutat mult agricultura anul asta, au avut parte de o cultura noua, de toamna, de capsuni.

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 700-800 gr zmeura
  • 300 linguri zahar brut
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2-3 ciupituri fulgi de chili
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie Finesse dr Oetker

Mod de preparare

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestecat usor cu o lingura, sa nu se zdrobeasca zmeura.

Vasul crock pot-ului il captusim cu hartie de copt. Punem o lingura cu zahar brut pe fund si incercam sa-l caramelizam putin. Ori puneti vasul in cuptor, ori caramelizati zaharul usor cu o torta. Eu am folosit a doua varianta. Deasupra se pune zmeura, iar peste eu am pus si cateva capsuni proaspete.

Pentru aluat: ouale intregi se pun intr-un castron. Se adauga praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana cresc in volum si devin ca o crema. Se adauga uleiul treptat, in timp ce mixam. Se adauga laptele mixand la viteza ff redusa. Faina se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga la aluat. Se mixeaza la viteza mica sau se foloseste telul. Se adauga vanilia si se mai amesteca pentru ultima oara in aluat. Inainte sa pun aluatul peste fructe, am adaugat 2 pumni de cereale din cacao (bilute). Este optional, nu e necesar. Dupa ce am turnat aluatul, am vazut ca s-au ridicat la suprafata.

Se pune capac peste vas si se seteaza 2,5 ore pe modul High. Cand timpul a expirat, se scoate din priza, se lasa sa se raceasca putin, se pune platou peste prajitura si se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza dupa preferinte, se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tocanita din carne de strut

Postat de panacris

Tocanita din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de simona72

Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2018, 18:23
Super reteta
la 05.10.2018, 19:03
buna buna
la 05.10.2018, 19:18
Chiar imi place!
la 05.10.2018, 19:54
In capul meu nu se pupa chilli si cu zmeura, una-i una, alta-i alta, dar ce sa faci cu nebuna care e fixista....
la 05.10.2018, 20:02
Ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking