Desert prajitura Regina Maria

Postat de Oana in Prajituri
13 Iul 2017 | 11648 vizualizari
Desert prajitura Regina Maria

Nu stiu de unde-i vine numele, dar am vazut o gramada de retete cu aceasta prajitura si am zis sa o incerc si eu :) Bineinteles ca am adaptat-o dupa gustul meu si am aromat-o cu cafea si portocale, imi place mult combinatia asta cu ciocolata. A iesit minunat!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Bezea cu nuci:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuci macinate
  • 40 gr faina

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 40 ml lapte
  • 300 gr mascarpone
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de portocale

Sirop:

  • 80 ml apa
  • 20 ml suc de portocale
  • 30 gr zahar
  • 1 lingurita coaja rasa portocala

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu laptele. Mixeaza in continuare la bain-marie, la viteza mica, pana obtii o crema omogena si de consistenta unei budinci.

Rastoarna crema intr-un alt castron si las-o sa se raceasca.

Mixeaza mascarpone rece, din frigider, apoi incorporeaza-l usor in crema de cacao racita, mixand la viteza mica pana ce crema devine omogena.

Intre timp, prepara blaturile.

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si bate pana se topeste si obtii o bezea lucioasa.

Amesteca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, apoi pune-le peste bezea. Adauga esenta de vanilie. Mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza.

Pune apoi faina, putin cate putin si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25x35 cm si rastoarna compozitia.

Coace blatul la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit, 20 de minute.

Scoate blatul din tava pe un gratar, indeparteaza hartia de copt si lasa-l la racit.

Blat de bezea: Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adauga treptat zaharul si bate pana obtii o bezea lucioasa.

Amesteca nuca macinata cu faina si pune cate putin peste bezea, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.

Tapeteaza cu hartie de copt aceeasi tava si rastoarna compozitia.

Coace blatul la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.

Scoate-l apoi din tava si lasa-l sa se raceasca pe un gratar, indepartand hartia de copt.

Sirop: Amesteca apa cu sucul de portocale si zaharul si pune la foc mic. Lasa sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul. Ia craticioara de pe foc si, cand s-a racorit putin, adauga coaja rasa de portocala. Lasa siropul sa se raceasca.

Asamblare prajitura: Pune hartie de copt in tava in care ai copt blaturile, pune blatul de pandispan si inteapa-l cu o scobitoare din loc in loc, apoi toarna cu grija siropul si intinde-l uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unei pensule. Cand siropul a intrat de tot in blat, pune jumatate din crema de cacao, niveleaza bine, pune deasupra blatul de bezea cu nuca, apoi restul de crema. Niveleaza frumos si presara deasupra fulgi de ciocolata alba.

 Acopera tava cu folie alimentara si pune prajitura la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2017, 15:25
Minunată prăjiturica!Important e gustul,nu denumirea
la 13.07.2017, 15:49
la 13.07.2017, 16:07
ce buna este , si combinatia de cafea cu portocale este delicioasa
la 13.07.2017, 16:47
Si eu am facut-o si mi-a placut tare mult!
la 13.07.2017, 17:06
Buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking