Desert prajitura Rudy

Postat de ela in Prajituri
6 Mai 2019 | 10640 vizualizari
Desert prajitura Rudy

Gustul...gustul este nemaipomenit...se topeste in gura prajitura. Am plecat de la reteta Laurei

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt 82% sau margarina pentru prajituri
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de rom dr Oetker
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 100 gr stafide +
  • 1 lingura de rom
  • 800 gr branza dulce (eu am avut branza pilos la galeata de la Lidl)
  • 2 oua+1albus ramas de la blat
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice de la dr Oetker
  • 1 plic coaja rasa de portocala de la dr Oetker
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • optional:
  • nuca de cocos de ornat

Mod de preparare

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita.
Branza o punem la scurs intr-o sita.
Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora.
Stafidele le punem in apa calda cu o lingura de esenta de rom. Apoi le scurgem.
Faina o cernem. La fel si cacaua.
Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul pudra, un praf de sare si praful de copt. Adaugam untul si galbenusurile. Amestecam si incepem sa framantam cu mana. La inceput va fi mai greu dar in cateva minute obtinem un aluat frumos. Impartim aluatul in doua, al meu a avut 805 grame. Fiecare aluat il facem bila si il invelim in folie de prospetime si dam la congelator 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura. Separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas branza, adaugam smantana, galbenusurile, coaja rasa de portocala sau de lamaie, zaharul pudra cu aroma de citrice si amestecam usor. Adaugam jumatate din zaharul pudra (50gr) si stafidele, esenta de vanilie si omogenizam.
Mixam albusurile cele doua plus unul de la blat cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam restul de zahar (50gr) si mai mixam putin. Adaugam treptat albusurile batute in compozitia de branza si amestecam usor de jos in sus.
Pregatim o tava de 22/28cm, o tapetam cu hartie de copt. Sa fie hartia in afara tavii sa puteti scoate prajitura. Eu am scos-o si doar tapetata pe fund cu hartie.
Scoatem o bucata de aluat din congelator si radem pe razatoarea cu ochi mari direct in tava. La sfarsit am presat putin cu degetele. Turnam crema.
Pe o farfurie radem cealalta bucata de aluat si presaram deasupra cremei. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Eu am tinut 60 minute la cel electric, cu o tava sub tava de prajitura cu un raft mai jos. Verificati dupa 40 minute.
Oprim cuptorul si lasati in cuptor cu usa deschisa inca cateva minute. Lasati sa se racoreasca si presarati nuca de cocos rasa. Lasati sa se raceasca bine inainte sa taiati. Asta daca aveti rabdare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2019, 13:00
Foarte buna ,, Rudy " Ne place si noua
la 06.05.2019, 13:14
Mihaela nu m-am asteptat sa fie atat de buna
la 06.05.2019, 13:14
N-am făcut până acum prăjitura Rudy, dar musai să încerc într-o zi...!
la 06.05.2019, 13:14
Buna si arata tare bine!
la 06.05.2019, 13:23

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking