Ingrediente
- Ingrediente blat: (tava 25/35)
- 10 albusuri
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g rahat
- 200 g nuca prajita
- 100 g merisoare
- 50 g stafide
- esenta de rom
- 2 foi napolitane
- Crema:
- 250 g unt
- 10 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati.
Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste ele.
Rahatul se taie cubulete.
Albusurile se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat, pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga nucile, rahatul, stafidele si merisoarele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza compozitia, amestecand usor avand grija sa nu scoatem aerul din bezea.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand vedem ca devine auriu deasupra. Se testeaza cu o scobitoare, intepand din loc in loc. Daca scobitoarea ramane curata, blatul e gata. Se lasa blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema.
Mod de preparare crema:
Galbenusurile se spumeaza cu zaharul si esenta de vanilie si se pune vasul pe baie de aburi. Se amesteca in crema pana se ingroasa, apoi se ia vasul deoparte si se lasa crema sa se raceasca. Untul moale se spumeaza si se adauga treptat crema de galbenusuri , racita in prealabil. Se spumeaza crema pana se omogenizeaza.
Asamblare prajitura:
Pe un platou se pune o foaie de napolitana. Peste foaia de napolitana se pune jumatate din crema, apoi blatul din albusuri, cealalta jumatate de crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. Se pune prajitura la rece pentru cateva ore, apoi se orneaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|