Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 8 albușuri
- 200 g zahăr
- 150 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- Ingrediente cremă caramel:
- 8 gălbenușuri
- 5 linguri zahăr
- 1 plic bundică de vanilie
- 11 linguri zahăr
- 250 g unt
- 300 g alune tocate
- Ingrediente ciocolată albă și neagră:
- 200 g ciocolată albă
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml ulei
Mod de preparare
Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.
Crema de caramel: într-un bol amestecăm bine praful de budincă, gălbenușurile și cele 5 linguri de zahăr.Într-un vas cu fund dublu punem cele 11 linguri zahăr la caramelizat. Amestecăm ușor din când în când astfel încât să omogenizăm caramelul. Când începe să facă spume ușor, adăugăm untul, amestecând bine până când s-a omogenizat. Cu cât lăsați zahărul topit să capete o nuanță mai închisă, cu atât de amar va fi apoi caramelul. De aceea, eu las caramelul pe foc până când capătă nuanță deschisă, exact ca cea din poza de mai jos. După ce s-a topit untul, adăugăm alunele tocate și amestecăm ușor. Punem apoi și amestecul de gălbenușuri peste și lăsăm să fiarbă 2 minute.
Ciocolata albă/ neagră: punem la topit 200g ciocolată albă împreună cu 100ml ulei. Topim apoi și 200g ciocolată neagră împreună cu 100ml ulei.
*Pentru a obține o ciocolată topită ideală vezi rețeta de aici.
Asamblare: întreg procesul de asamblare necesită puțină răbdare. În timp ce blatul stă la răcit, eu topesc ciocolata albă și o las puțin deoparte. Nu o las să se racească de tot, deoarece se va întări. Întind ușor ciocolata albă și dau prăjitura la congelator (merge și la frigider dacă nu vă grăbiți). Cât timp stă prăjitura la rece, pregătesc crema de caramel pe care o las la răcit puțin. Întind crema de caramel peste prăjitură și dau prăjitura la rece. Când crema de caramel s-a întărit, topesc ciocolata neagră și o întind repede pe deaspura. Fiind prăjitura rece, se va întări imediat dacă nu ești pe fază. Cât timp stă prăjitura la rece, spăl vasele. OUH, asta nu era necesar să spun, m-a luat valul haha!
Lăsăm prăjitură la rece peste noapte. A doua zi, înainte să o tăiem, o lăsăm câteva minute la temperatura camerei. Apoi, cu un cuțit înmuiat în apa fierbinte, tăiem prăjitura felii. SUCCES!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|