Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Postat de mihaelar63 in Prajituri
13 Apr 2020 | 3402 vizualizari
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta dupa gustul meu si am redus din oua si zahar. Oua nu am avut, zahar nu am dorit. Emotii am avut si eu ca imi va iesi cu mai putine oua o mandrete de placinta. Spre surpriza mea prajitura a crescut foarte frumos.          

Ingrediente

  • 4 oua de tara
  • 4-5 mere din gradina
  • 150 gr coacaze congelate -din gradina
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt moale -la temperatura camerei
  • 225 gr faina alba 000
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese

Mod de preparare

  1. Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
  2. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
  3. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
  4. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat.
  5. Incorporati ingredientele uscate in crema de oua, zahar si unt.
  6. Porniti cuptorul sa se preincalzeasca.
  7. Se pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt 
  8. Merele -jumatati taiate se distribuie peste aluat si se apasa usor sa se scufunde in acesta.
  9. In locurile ramase goale dintre mere imprastiati coacazele congelate.
  10. Se da tava cu prajitura la cuptor pana se rumeneste 
  11. Imediat ce se scoate din cuptor, se unge cu dulceata amestecata cu sirop.
  12. Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

  Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura svaba cu mere si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Postat de Lia1

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca...

Citeste continuarea

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Postat de mirela0911

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 13.04.2020, 18:15
Suna tentant svaba asta... :_bd
la 13.04.2020, 18:47
Vin la o prajirurica!
la 13.04.2020, 18:54
la 13.04.2020, 18:55
Cleme , Daca-ti dai seama ca era pe lista mea de .... 5 ani )
la 13.04.2020, 18:55
Mirela , doar te arunci peste deal si esti la mine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking