Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Postat de mihaelar63 in Prajituri
13 Apr 2020 | 3358 vizualizari
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta dupa gustul meu si am redus din oua si zahar. Oua nu am avut, zahar nu am dorit. Emotii am avut si eu ca imi va iesi cu mai putine oua o mandrete de placinta. Spre surpriza mea prajitura a crescut foarte frumos.          

Ingrediente

  • 4 oua de tara
  • 4-5 mere din gradina
  • 150 gr coacaze congelate -din gradina
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt moale -la temperatura camerei
  • 225 gr faina alba 000
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese

Mod de preparare

  1. Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
  2. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
  3. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
  4. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat.
  5. Incorporati ingredientele uscate in crema de oua, zahar si unt.
  6. Porniti cuptorul sa se preincalzeasca.
  7. Se pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt 
  8. Merele -jumatati taiate se distribuie peste aluat si se apasa usor sa se scufunde in acesta.
  9. In locurile ramase goale dintre mere imprastiati coacazele congelate.
  10. Se da tava cu prajitura la cuptor pana se rumeneste 
  11. Imediat ce se scoate din cuptor, se unge cu dulceata amestecata cu sirop.
  12. Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

  Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura svaba cu mere si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de branza si capsuni

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de branza si capsuni

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga pe rand apa, apoi zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se pune...

Citeste continuarea

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 18:15
Suna tentant svaba asta... :_bd
la 13.04.2020, 18:47
Vin la o prajirurica!
la 13.04.2020, 18:54
la 13.04.2020, 18:55
Cleme , Daca-ti dai seama ca era pe lista mea de .... 5 ani )
la 13.04.2020, 18:55
Mirela , doar te arunci peste deal si esti la mine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking