Desert - Prajitura tavalita

Postat de Oana in Prajituri
19 Oct 2017 | 16497 vizualizari

Prajitura tavalita este perfecta pentru cand vrei sa faci repede ceva dulce. Mie imi place cu nuca de cocos, dar poti sa tavalesti bucatile si prin nuca pisata fin. Reteta video o gasesti mai sus. 

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura

  • 300 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 80 gr cacao
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

In plus

  • 200 gr fulgi de cocos

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de lamaie.

Amestecam galbenusurile cu un tel si adaugam treptat uleiul, ca la maioneza. Adaugam apoi laptele, amestecam usor si turnam galbenusurile peste albusuri. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilie.

Amestecam praful de copt cu faina si o punem treptat peste compozitie, amestecand incat cu o spatula, de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt tava de la aragaz si rasturnam compozitia.

Coacem blatul la 180 de grade pentru 15 minute, pana trece testul scobitorii si se rumeneste usor.

Lasam blatul sa se raceasca si pregatim glazura.

Punem untul intr-o craticioara si il lasam sa se topeasca. Adaugam apoi zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Luam de pe foc si adaugam apa si esenta de rom. Amestecam cu telul pana obtinem o glazura fina, cremoasa si mai subtire.

Taiem prajitura cuburi si apoi le scufundam in glazura, le lasam sa se scurga putin si le tavalim prin nuca de cocos.

Puteti sa tavaliti prajitura si prin miez de nuca maruntit fin, daca nu va place nuca de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2017, 12:10
buna buna
la 19.10.2017, 12:22
E una din prăjiturile mele preferate!
la 19.10.2017, 13:56
Bună tare prăjitura asta !
la 19.10.2017, 18:41
Printre preferatele fiicei mele!
la 19.10.2017, 20:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking