Ingrediente
- Blatul:
- 265 ml apă minerală,
- Un praf de sare,
- 5 g pudră de vanilie Bourbon (sau zahăr vanilat, ce preferi),
- 100 ml ulei,
- 35 g nucă măcinată,
- 300 g făină,
- 7 g praf de copt,
- 60 g zahăr,
- Glazura:
- 350 ml apă,
- 15 g cacao,
- 30 g zahăr,
- 50 g margarină,
- În plus:
- nucă măcinată, după gust,
- fulgi de cocos, după gust,
- 1 linguriță esență de rom
Mod de preparare
Blatul:
Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.
Glazura:
Pui într-o crăticioară zahărul și cacaoa, le amesteci un pic cu un tel, torni apa și amesteci bine. Le fierbi pe foc mic până se dizolvă zahărul, apoi adaugi margarina și mai fierbi 1-2 minute. Dai de pe foc.
Montare:
Îndepărtezi marginile blatului (sunt bune la degustat) și apoi tai blatul în cuburi mai mari, le dai prin glazură și le tăvălești prin nucă măcinată cu două furculițe sau cu mâna.
Se obțin: 25 cuburi
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/prajitura-tavalita.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|