Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
27 Dec 2015 | 26277 vizualizari
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita este una din preferatele mele. Cea mai buna tavalita pe care am mancat-o vreodata, e facuta de mama soacra, spun asta fara nici o retinere. Desi am si eu o reteta de tavalita, am cerut-o pe a ei si am facut si eu. Daaaaa, e cea mai buna, cea mai cea. Pufoasa in interior, tavalita printr-un glazura delicioasa apoi prin cocos. Ne place, place!  

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt (80% grasime)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere calduta
  • 370-400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 400 gr unt (65%grasime)
  • 250 gr zahar
  • 12 linguri lapte
  • 80 gr cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom
  • plus 350 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 34x36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem in dreptunghiuri.

Glazura: Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaua si le punem pe foc. Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaua sunt bine dizolvate. Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca. Trecem fiecare bucatica de prajitura prin glazura, apoi le tavalim prin nuca de cocos. Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2015, 12:47
ce bine arata
la 27.12.2015, 12:49
E si printre preferatele mele! Ti-a iesit perfect!
la 27.12.2015, 12:57
Multumesc mult Bya
la 27.12.2015, 12:57
Andra, chiar este o super reteta
la 27.12.2015, 13:00
le stiusunt tare delicioase

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking