Ingrediente
- 350 gr faina
- 250 ml lapte
- 200 gr zahar
- 2 linguri miere de albine poliflora
- 200 gr unt cu 80% grasime
- un pliculet praf de copt
- 2 oua
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- Glazura:
- 250 ml lapte
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200-250 gr nuca de cocos razuita
- 2 linguri de zahar
- esenta de rom
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit bine taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.
Glazura:
Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|