Ingrediente
- Blat:
- 350 gr faina alba
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 250 gr margarina
- 10 gr praf de copt
- 1 esenta de vanilie
- Glazura:
- 200 gr margarina topita
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml apa
- Pentru decor:
- 100 gr nuca de cocos
Mod de preparare
Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi.
Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam ciocolata si apa si amestecam bine. Dupa ce ciocolata s-a topit, luam glazura de pe foc.
Asamblarea prajiturii: Luam cate o bucata de blat, o inmuiem in glazura, apoi o tavalim in nuca de cocos. Prajiturile vor sta 2 ore la frigider, dupa aceea pot fi servite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|