Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Postat de momo121 in Torturi
9 Sep 2021 | 3701 vizualizari
Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Dupa reteta de blat (Banana bread) am facut o prajiturica tare delicioasa cu gust intens de banana, ciocolata alba si cirese amarena. Noua ne-a placut tare mult.  Am facut cateva modificari la crema amarena ( a iesit cam moale), asa ca la ingrediente am facut cateva modificari...eu am facut crema la ochi, am incercat sa vad daca pot obtine o crema din sirop amarena, si da, se poate doar ca ce a iesit putin moale, dar delicioasa! "Retete de suflet"

Ingrediente

  • Pentru blatul banana bread:
  • 3 banane coapte
  • 70g unt
  • 170g zahar
  • 3 oua
  • 80ml lapte
  • 200g faina
  • 7g praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • putina sare
  • 70g nuci
  • Sirop: apa+zahar+vanilie (fierbem pana se topeste zaharul)
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar
  • 200ml lapte+vanilie
  • 2 foi de gelatina
  • 170g ciocolata alba
  • 200ml smanatana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
  • Optional: cateva cirese amarena
  • Mousse de amarena:
  • 100g sirop de amarena
  • 1 galbenus
  • 80ml lapte
  • 3 foi gelatina
  • 180ml smantana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
  • Pentru jeleu:
  • 1 plic Tort gelee rosu
  • 2 lingurite zahar
  • 250ml apa

Mod de preparare

Pentru Banana bread:  

     Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram si nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam bine totul.      Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 1 ora sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il taiem in 2.  

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

    Hidratam gelatina in apa rece. Punem la incalzit laptele cu vanilia si cand este fierbinte turnam in fir subtire peste galbenusurile amestecate cu zaharul amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu  pana compozitia se ingroasa. Turnam totul peste ciocolata alba taiata marunt (ne ajutam de o sita) si lasam asa circa 1 minut, apoi amestecam pana cand ciocolata s-a topit. Adaugam si gelatina scursa de apa, amestecam bine si lasam totul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a racit compozitia, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema, omogenizam bine totul si o tunam peste prima foaie insiropata si pusa intr-un inel detasabil inconjurat cu folie de acetat, adaugam si cateva cirese daca doriti, apoi dam la frigider pentru 20 minute.

  Pentru Mousse-ul de amarena: 

Punem gelatina la hidratat in apa rece:  Laptele il incalzim si il turnam in fir subtire peste galbenus amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu  pana compozitia se ingroasa. Trecem printr-o sita, lasam sa se racoreasca putin, adaugam si gelatina, omogenizam, punem si siropul amarena iar cand totul este la temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema. Amestecam bine totul si o tunam peste a doua foaia insiropata. Dam din nou la frigider 30 minute.  

Dupa ce se intareste crema turnam si jeleul: Amestecam bine toate cele 3 ingrediente, punem pe foc pana da in cocot, dam deoparte si lasam sa  se racoreasca vreo 5 minute apoi il turnam usor peste crema.   Dam totul la frigider peste noapte. Decoram daca doriti cu foi de orez, il puteti lasa simplu sau dupa imaginatie. Sa va fie de folos!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Tort de nuca

Postat de Creatsa

Tort de nuca

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2021, 19:21
Delicios...!
la 09.09.2021, 20:48
la 09.09.2021, 20:49
Foarte bun!
la 09.09.2021, 21:46
la 10.09.2021, 09:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking