Ingrediente
- Pentru blatul banana bread:
- 3 banane coapte
- 70g unt
- 170g zahar
- 3 oua
- 80ml lapte
- 200g faina
- 7g praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- putina sare
- 70g nuci
- Sirop: apa+zahar+vanilie (fierbem pana se topeste zaharul)
- Mousse de ciocolata alba:
- 3 galbenusuri
- 40g zahar
- 200ml lapte+vanilie
- 2 foi de gelatina
- 170g ciocolata alba
- 200ml smanatana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
- Optional: cateva cirese amarena
- Mousse de amarena:
- 100g sirop de amarena
- 1 galbenus
- 80ml lapte
- 3 foi gelatina
- 180ml smantana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra
- Pentru jeleu:
- 1 plic Tort gelee rosu
- 2 lingurite zahar
- 250ml apa
Mod de preparare
Pentru Banana bread:
Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram si nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam bine totul. Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 1 ora sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il taiem in 2.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
Hidratam gelatina in apa rece. Punem la incalzit laptele cu vanilia si cand este fierbinte turnam in fir subtire peste galbenusurile amestecate cu zaharul amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa. Turnam totul peste ciocolata alba taiata marunt (ne ajutam de o sita) si lasam asa circa 1 minut, apoi amestecam pana cand ciocolata s-a topit. Adaugam si gelatina scursa de apa, amestecam bine si lasam totul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a racit compozitia, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema, omogenizam bine totul si o tunam peste prima foaie insiropata si pusa intr-un inel detasabil inconjurat cu folie de acetat, adaugam si cateva cirese daca doriti, apoi dam la frigider pentru 20 minute.
Pentru Mousse-ul de amarena:
Punem gelatina la hidratat in apa rece: Laptele il incalzim si il turnam in fir subtire peste galbenus amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa. Trecem printr-o sita, lasam sa se racoreasca putin, adaugam si gelatina, omogenizam, punem si siropul amarena iar cand totul este la temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema. Amestecam bine totul si o tunam peste a doua foaia insiropata. Dam din nou la frigider 30 minute.
Dupa ce se intareste crema turnam si jeleul: Amestecam bine toate cele 3 ingrediente, punem pe foc pana da in cocot, dam deoparte si lasam sa se racoreasca vreo 5 minute apoi il turnam usor peste crema. Dam totul la frigider peste noapte. Decoram daca doriti cu foi de orez, il puteti lasa simplu sau dupa imaginatie. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|