Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl in Prajituri
18 Aug 2022 | 2693 vizualizari
Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Văzusem o prăjitură asemănătoare la Mirela și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și o puteti pregăti cu orice fructe de sezon. Neapărat să o încercați!

Ingrediente

-pentru blat:

  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr măcinat
  • 13 linguri lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr măcinat
  • esență de portocale
  • 1 ou
  • 2 linguri griș
  • 100 g cireșe
  • 100 g coacăze negre
  • 50 g alune

Mod de preparare

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun și cireșele fără sâmburi și coacăzele. Se amesteca totul cu o spatulă și se lasă deoparte.

Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. 

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziție și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se presară jumătate din alunele mărunțite, apoi se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.

Se porționează și se servește rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2022, 20:10
la 19.08.2022, 00:06
la 19.08.2022, 00:07
Ce pofta mi-ai facut !!!!
la 19.08.2022, 10:26
Delicioasa!
la 19.08.2022, 12:05
O prajitura pe gustul meu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking