Ingrediente
Pt. blat:
- 2 oua mari
- un praf de sare
- 9 lg zahar
- 9 lg lapte
- 9 g ulei
- 12 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
Pt. umplutura:
- 10 mere de vara dulci
- 2-3 lg de zahar (sau dupa gust)
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lgt scortisoara macinata
- 1/2 lgt coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Umplutura: Se spala merele, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pune pe foc intr-o cratita, impreuna cu zaharul (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele) si se lasa la calit la foc mediu, pana scade puti zeama care o lasa. La final se adauga scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.
Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Se mixeaza bine pana se dizolva tot zaharul si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se omogenizeaza. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine.
Se tapeteaza o tava de dimensiunile 21x24 cm cu ulei si faina. Se toarna jumatate din aluat in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna merele, se niveleaza, apoi se pune restul de aluat pe toata suprafata. Se niveleaza usor si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se poate pudra cu zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|