Desert prajitura Vieneza

Postat de Nadyne in Prajituri
15 Dec 2016 | 15092 vizualizari
Desert prajitura Vieneza

    O prajitura tare gustoasa, potrivita pentru masa de sarbatoare.

Ingrediente

Blat:

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou

Umplutura:

  • 7 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 g nuca macinata
  • plus 1 borcan gem, de preferat de caise(400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

      Aluat: Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.

     Umplutura: Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.

    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma (nu-l putem intinde cu sucitorul).

      Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca.

 Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos.

      Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina.

    Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vieneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Desert placinta melc (cu lingura)

Postat de Constelatialeu

Desert placinta melc (cu lingura)

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2016, 07:17
imi place O voi prepara
la 15.12.2016, 08:03
chiar ca ...
la 15.12.2016, 08:14
Vreau o felie ca tare bine arată!
la 15.12.2016, 09:01
la 15.12.2016, 09:37
Atunci sa valsam...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking