Desert prajitura ''vis de seara''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
12 Sep 2015 | 20972 vizualizari
Desert prajitura ''vis de seara''

Habar n-am de ce am numit-o asa, dar nici nu conteaza, parol ca-i delicioasa! Deci....astept musafiri!

Ingrediente

  • Foi:
  • 3 oua
  • 80 g rama maestro
  • 90 g napolitane Joe-negresa brownie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • Crema 1:
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 200 g finetti
  • Crema 2:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Foi: Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le adaugam in galbenusuri, omogenizam, apoi adaugam faina si praful de copt. La final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 37x26 cm, turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam foaia sa se raceasca. La fel procedam si cu urmatoarele doua foi.

Crema 1: Untul la temperatura camerei il omogenizam cu crema finetti si dam la rece pana urmeaza sa asamblam prajitura.

Crema 2: Punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. Ouale le mixam cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa. Apoi stoarcem foile de gelatina de surplusul de apa si le adaugam peste spuma de oua calda. Frisca lichida o batem pana obtinem o frisca tare. Mascarponele il amestecam cu gemul de caise, apoi adaugam spuma de oua si la final frisca, omogenizand bine.

Glazura: Maruntim ciocolata, adaugam frisca lichida si apoi o punem pe foc pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu dea in fiert.

Asamblare: Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara, asezam prima foaie, intindem crema 1, apoi foaia a doua, urmeaza crema 2, apoi ultima foaie peste care intindem glazura cat este calda.Lasam prajitura la rece cateva ore bune sau pana a doua zi.

A doua zi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''vis de seara''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

Postat de Valclaudia

Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand,...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Postat de andaoana

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2015, 15:26
buna
la 12.09.2015, 15:31
la 12.09.2015, 16:04
vreau si eu vis din asta seara )))
la 12.09.2015, 16:19
la 12.09.2015, 16:53

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking