Ingrediente
- Ingrediente blat (2 foi):
- 12 albușuri
- 200 g zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- 100 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- Ingrediente cremă:
- 8 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 250 g unt
- esență de vanilie
- Ingrediente pentru asamblare:
- 23 biscuiți Petit Beurre
- 4 linguri zahăr
- 1 cană de apă
- esență de vanilie
- 150 g ciocolată
- 50 ml ulei
- pudră de migdale
Mod de preparare
Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o bezea tare și lucioasă. Adăugăm 50 g nucă, cocos și 2 linguri de făină. Întindem blatul în tava tapetată cu foaie de copt și lăsăm blatul la cuptor aprox. 20 de minute. Procedăm la fel și cu a doua foaie.
Pe baie de aburi, vom amesteca continuu, cu un tel, gălbenușurile împreună cu zahărul aprox. 10 minute (până când zahărul s-a topit, iar amestecul devine mai gros). Lăsăm apoi, amestecul la răcit.
Separat, mixăm untul moale (la temperatura camerei). Adăugăm crema de gălbenușuri răcită, lingură cu lingură, mixând bine după fiecare adăugare. Aici a fost momentul când mi se tăia mereu crema. Secretul este să mixați bine de tot după fiecare lingură de cremă adăugată și să nu adăugați mai mult de o lingură o dată. Adăugăm și esența de vanilie.
Urmează să facem și siropul în care vom inmuia biscuiții. Punem 2 linguri de zahăr pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze. Când face ”spume” adăugăm apa, având grijă la ”explozie”! Punem și celelalte 2 linguri de zahăr și esența de vanilie și lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Pentru asamblarea prăjiturii, vom topi ciocolata împreună cu 50 ml ulei. Ordinea în care vom asambla prăjitura va fi aceasta: blat, aprox. jumătate din cremă (eu am împărțit crema în 3 astfel: o jumătate întreagă, iar cealaltă încă o dată în jumătate), biscuiții înmuiați în sirop, ciocolata topită (dăm prăjitura la congelator 10 minute), apoi jumătate din crema rămasă, blat și la sfârșit, ar trebui sa avem un sfert din cremă pe care o intindem pe deasupra. Presărăm nucă de cocos și pudră de migdale.
Dăm prăjitura la rece și ne bucurăm de rezultat abia a doua zi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Visul dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|