Desert prajitura Visul dulce

Postat de Meea in Prajituri
18 Apr 2017 | 4639 vizualizari
Desert prajitura Visul dulce

M-am întors! Sunt nerăbdătoare să vă prezint astăzi una dintre primele rețete încercate de mine, când am pășit pentru prima dată în bucătarie. Puteam să aleg ceva mai ușor nu? ȘTIU! Am simțit acest lucru și atunci când nu mi-a ieșit prăjitura. Știți și voi cum este când faci greșeli de-ale începătorului. Mi s-a tăiat crema de vreo 3 ori și am înnebunit-o de cap pe una dintre modelele mele în ale ”blogging-ului”, Diana - o mămică talentată din spatele blogului Can'tboilanegg. V-am mai povestit despre Diana și despre talentul ei, ea fiind prima bucătăreasă care m-a convins să îi încerc rețetele și să merg pe urmele ei, așa că mi-am creat și eu un blog unde împărtășesc cu voi secrete din bucătaria mea. Mulțumită Dianei, am ajuns ceea ce sunt acum! Prăjitura Visul dulce am preluat-o de pe blogul ei, însă am făcut mici modificări. Nu caut să fac publicitate, însă v-aș încuraja să aruncați o mica privire peste blogul ei și să îi admirați talentul!
          Revenind la această rețetă cu care mi-am încântat familia la masa de Paște, țin să vă anunț că vă înțeleg dacă vi se pare prea complicată rețeta (și mie mi s-a părut), însă am pregătit o prezentare în care vă explic tot ceea ce trebuie să faceți pentru a obține o prăjitura absolut delicioasă, cu cocos și vanilie, fără să buctați așa cum făcusem eu haha:)).

Ingrediente

  • Ingrediente blat (2 foi):
  • 12 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • Ingrediente cremă:
  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt
  • esență de vanilie
  • Ingrediente pentru asamblare:
  • 23 biscuiți Petit Beurre
  • 4 linguri zahăr
  • 1 cană de apă
  • esență de vanilie
  • 150 g ciocolată
  • 50 ml ulei
  • pudră de migdale

Mod de preparare

          Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm 100 g zahăr și continuăm mixarea, până când amestecul se va tranforma într-o bezea tare și lucioasă. Adăugăm 50 g nucă, cocos și 2 linguri de făină. Întindem blatul în tava tapetată cu foaie de copt și lăsăm blatul la cuptor aprox. 20 de minute. Procedăm la fel și cu a doua foaie.

         Pe baie de aburi, vom amesteca continuu, cu un tel, gălbenușurile împreună cu zahărul aprox. 10 minute (până când zahărul s-a topit, iar amestecul devine mai gros). Lăsăm apoi, amestecul la răcit.

          Separat, mixăm untul moale (la temperatura camerei). Adăugăm crema de gălbenușuri răcită, lingură cu lingură, mixând bine după fiecare adăugare. Aici a fost momentul când mi se tăia mereu crema. Secretul este să mixați bine de tot după fiecare lingură de cremă adăugată și să nu adăugați mai mult de o lingură o dată. Adăugăm și esența de vanilie.

         Urmează să facem și siropul în care vom inmuia biscuiții. Punem 2 linguri de zahăr pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze. Când face ”spume” adăugăm apa, având grijă la ”explozie”! Punem și celelalte 2 linguri de zahăr și esența de vanilie și lăsăm să fiarbă 2-3 minute.           Pentru asamblarea prăjiturii, vom topi ciocolata împreună cu 50 ml ulei. Ordinea în care vom asambla prăjitura va fi aceasta: blat, aprox. jumătate din cremă (eu am împărțit crema în 3 astfel: o jumătate întreagă, iar cealaltă încă o dată în jumătate), biscuiții înmuiați în sirop, ciocolata topită (dăm prăjitura la congelator 10 minute), apoi jumătate din crema rămasă, blat și la sfârșit, ar trebui sa avem un sfert din cremă pe care o intindem pe deasupra. Presărăm nucă de cocos și pudră de migdale.  

      Dăm prăjitura la rece și ne bucurăm de rezultat abia a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Visul dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Postat de merisor67

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile, inclusiv cele 5, se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva iar spuma devine tare si lucioasa. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2017, 17:48
Delicioasă!
la 18.04.2017, 17:49
Arata minunat!
la 18.04.2017, 18:06
la 18.04.2017, 18:47
la 18.04.2017, 18:47
Super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking