Desert prajiturele cu dulceata de visine

Postat de postavaru in Dulciuri
23 Feb 2018 | 1700 vizualizari
Desert prajiturele cu dulceata de visine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 375 g faina
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • In plus avem nevoie de :
  • 150 g dulceata de visine
  • 100 g lapte pentru uns

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar.
Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de vanilie si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca la loc caldut, timp de 20 de minute.

Intre timp pregatim si aluatul pentru crumble. Pentru acesta amestecam bine toate ingredientele.

Aluatul dopsit il intindem pe masa de lucru usor infainata. Cu un decupator taiem forme rotunde, sau putem sa taiem cu un cutit forme patrate. Asezam prajiturelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem formele cu lapte apoi cu o lingurita punem putina dulceata in mijloc si deasupra presaram crumble.

Lasam tava acoperita inca 10 minute, pana cresc putin prajiturelele.
Dam tava ca cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de ~15 minute, sau pana se rumenesc usor.

Lasam putin sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana de lapte, sau o cafea ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac floare

Postat de vio_dreams

Cozonac floare

Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere si lemon curd

Postat de Bianca20

Biscuiti cu miere si lemon curd

  Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2018, 18:29
Cam putine, eu zic sa mai faci....
la 23.02.2018, 18:34
Pai mie imi ajung atatea,cred ca o sa ma satur!
la 23.02.2018, 18:35
Yummy, ce bune! Si ce poza faina, de prezentare!
la 23.02.2018, 18:49
Delicioase!
la 23.02.2018, 18:51
super arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking