Desert racoritor cu capsuni si mango

Postat de panacris in Dulciuri
1 Iun 2021 | 2747 vizualizari
Desert racoritor cu capsuni si mango

De când am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉, testez fel de fel de combinații! 😉

Ingrediente

  • Pentru crema de căpșuni:
  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr brun 2 linguri
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru crema de mango:
  • Mango 1 bucată,
  • Portocală 1 bucată,
  • Iaurt vegetal de fructul pasiunii și piersici 250 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Sirop de căpșuni cca. 50 ml,
  • Ciocolată Toffifee 1 bucată.

Mod de preparare

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Se adaugă peste sosul de căpșuni, frișca pentru desert îndulcită, gelatin hidratată și se amestecă energic până ce se omogenizează, apoi se toarnă în forma de silicon, răcită în prealabil la congelator și se lasă la răcit în frigider cca. 30 minute.

Între timp se prepară crema de fructe portocalii.

Mango-ul și portocala curățată se pun în blender și se pasează până ce se obține un piure fin.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Apoi se adaugă iaurtul și gelatina, se amestecă energic, până ce se obține un piure fin și cremos, apoi se toarnă peste crema de căpșuni și inserția de oreo.

Prăjitura se lasă la congelator minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Înainte de servire, prăjitura se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou și se lasă la “încălzit” cca. 30 minute.

Prăjitura se ornează după gust și talent, cu ciocolată Toffifee și sirop de căpșuni a la Panacris!

Se servește ca atare sau cu adaos de frișcă! 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoritor cu capsuni si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fursecuri cu cacao si scortisoara

Postat de privatelaura

Fursecuri cu cacao si scortisoara

Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare....

Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2021, 18:41
Foarte fain!
la 01.06.2021, 19:06
la 01.06.2021, 19:12
la 01.06.2021, 20:00
Yumiii!
la 01.06.2021, 20:04

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking