Desert rasucite cu dovleac

Postat de katty in Dulciuri
1 Oct 2017 | 2654 vizualizari
Desert rasucite cu dovleac

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 200 gr piure de dovleac(300 gr dovleac ras, 1 lingura zahar tos, coaja de portocala, scortisoara, 1 lingura unt, 100 ml apa)
  • 30 gr zahar tos
  • 1 ou batut cu 1 lingura lapte
  • zahar pudra ptr decor

Mod de preparare

Intr-o craticioara, punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional, la foc mic, pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit.

Intindem aluatul de foietaj de la frigider, pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti. Ungem fiecare bucata cu piure de dovleac si o rulam. Cu un cutit ascutit, taiem ruloul in jumatate pe lungime si rasucim cele 2 parti. Le asezam intr-o  tava pe hartie de copt, ungem cu oul batut si presaram putin zahar tos.

Dam tava la cuptor la foc iute pana cresc si se rumenesc frumos. Le scoatem, le lasam sa se racoreasca si le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasucite cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

Postat de merisor67

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

Decojim merele si le dam pe razatoare. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat...

Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de camelia75

Placinta cu branza

Umplutura Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.(In reteta originala in umplutura era adaugat si marar) Foi Dizolvati drojdia in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 11:31
Foarte bune, răsucitele tale în aluat de foietaj! Poate voi încerca și eu...
la 01.10.2017, 13:08
Foarte bine arata!
la 01.10.2017, 13:16
te-ai pornit?
la 01.10.2017, 14:17
la 01.10.2017, 15:05
bravo, sunt bine rasucite

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking