Ingrediente
-
- Reteta de preparare a papanasilor
- 350 gr branza de vaci scursa
- 240 gr faina
- 1 ou
- 80 gr zahar pudra
- 1 pliculet praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita vanilie
- ulei pentru prajit
- Pentru servit:
- dulceata de afine sau de visine
- smantana
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.
Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in compozitie si framanta lejer pana obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Imparte aluatul in bile mai mari si tot atatea bile mai mici si cu mainile date prin faina. da forma de papanasi.
Modeleaza papanasii cu o gaura in mijloc si o bila micuta langa.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste la foc mic papanasii pe ambele parti. Nu da focul tare pentru ca se vor rumeni la suprafata si nu vor fi facuti la interior.
Scoate-i pe servetele de hartie sa se scurga de ulei si apoi serveste-i cu smantana si dulceata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|