Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

Postat de RODIMUR in Dulciuri
8 Iun 2017 | 6154 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

Reteta de preparare a papanasilor După ce am postat în urmă cu ceva timp rețeta pentru păpanași fierți, a venit vremea să prezint și papanașii prăjiți. Dacă papanașii fierți sunt dietetici și sănătoși, papanașii prăjiți sunt mai buni, mai parfumați și mai pufoși. E o rețetă pe care o fac destul de des, pentru că ne plac acești papanași, pentru că sunt buni de pus la pachet și pentru că săptămânal cumpăr din piață produse lactate. La noi în zonă papanașii se fac ca niște chiftele. Fiind pufoși (dar consistenți), dulci și parfumați, acești papanași se mănâncă așa cum sunt, ca atare, fără smântână sau dulceață, pentru că au tot ce trebuie...

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 grame brânză de vaci
  • 4-5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 vărf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 7-8 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • făină pentru modelat papanașii
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina, puțin câte puțin, amestecând cu atenție să nu se formeze cocoloașe.

Se formează papanașii (ca niște chiftele) și se pun pe planșetă, până se adună mai mulți.

Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun la prăjit papanașii, dar la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos. Când uleiul scade în tigaie, trebuie completat, în caz contrar există riscul ca papanașii să se ardă. Se scot papanașii prăjiți cu o paletă și se pun într-un vas în care s-a pus hărtie absorbantă, care va prelua excesul de ulei.

Se servesc calzi, sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine

Postat de mirela0911

Desert Reteta de preparare a papanasilor  cu iaurt si sirop de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2017, 17:22
bunii
la 08.06.2017, 17:28
Mulțumesc, Lau!
la 08.06.2017, 17:58
Tare mult ne plac și nouă! Prăjiți și simpli, ca în Moldova, cu gust dens de brânză bună (că am mai mnâncat și din / în alte zone și nu mi-au plăcut) !
la 08.06.2017, 18:18
buni tare!
la 08.06.2017, 18:31
Cei mai buni!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking