Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 400 grame brânză de vaci
- 4-5 linguri de zahăr tos fin
- 2 ouă
- 1 plic de vanilie
- 1 vărf de cuțit de bicarbonat
- 1 praf de sare
- 7-8 linguri de făină albă
- coaja rasă de la o lămâie
- făină pentru modelat papanașii
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina, puțin câte puțin, amestecând cu atenție să nu se formeze cocoloașe.
Se formează papanașii (ca niște chiftele) și se pun pe planșetă, până se adună mai mulți.
Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun la prăjit papanașii, dar la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos. Când uleiul scade în tigaie, trebuie completat, în caz contrar există riscul ca papanașii să se ardă. Se scot papanașii prăjiți cu o paletă și se pun într-un vas în care s-a pus hărtie absorbantă, care va prelua excesul de ulei.
Se servesc calzi, sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|