Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
7 Feb 2019 | 2354 vizualizari
Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

De de cate ori primesc un cos cu bunatati, imediat imi zboara gandul la o reteta, ca doar imi place sa bucataresc. De aceasta data sunt bunatati de la Sano Vita, pe care recunosc ca le folosesc destul de des, unele chiar nu imi lipsesc niciodata din casa. Si pentru ca in week-end-uri obisnuiesc sa pregatesc ceva dulce, m-am gandit la acest desert super delicios, cremos si aromat. Un blat din albusuri, crema cu lapte de cocos si mascarpone, iar cireasa de pe tort au fost de fapt merele, niste mere caramelizate. O minunatie, un rasfat de week-end sau asa da, cum zic ai mei!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 albusuri
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte de cocos
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema:
    • 400 ml lapte de cocos
    • 3 linguri zahar brut
    • 3 linguri si 1/2 faina
    • 250 gr mascarpone
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 1 lingurita cu varf ulei de cocos
    Pentru umplutura de mere:
    • 3 mere potrivite
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 30 gr unt

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia si uleiul. Cerneti faina cu parful de copt, le puneti peste albusurile batute, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, pentru 10-12 minute, pana este copt. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il desprindeti de pe hartia de copt. Il rulati fierbinte, cat mai strans ca sa ia forma si il lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita puneti laptele de cocos. Adaugati zaharul brut, faina si amestecati bine cu un tel. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, adaugati uleiul de cocos si amestecati pana este bine incorporat. Acoperiti crema cu folie si o dati la rece. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si esenta de portocale, mixati bine.

Umplutura de mere: Curatati merele si le taiati cuburi. Le puneti intr-o tigaie, presarati zaharul, scoartisoara si le puneti pe foc. Amestecati cu o spatula, timp de 4-5 minute, pana se formeaza un caramel. Adaugati untul, amestecati si le mai lasati circa 1 minute pe foc. Trageti tigaia deoparte, lasati merele sa se raceasca.

Asamblare: Blatul rece il derulati, puneti jumatate din crema si o intindeti. Pe una din marginile ruladei puneti merele, apoi incepeti si rulati cat mai strans. Asezati rulada pe hartie de copt, intr-o tava, o imbracati cu crestul de crema. Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita, ii formati niste dungi. Dati rulada la rece 3-4 ore. O decorati cu fluturasi, inimioare de ciocolata, apoi o portionati si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Prajitura cu mere, pere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu mere, pere si bezea

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Postat de anuta

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2019, 11:23
Gând la gând cu bucurie. Și eu tot ruladă am adus.
la 07.02.2019, 11:44
buna buna
la 07.02.2019, 11:48
si asta atara super!
la 07.02.2019, 11:51
Minunata 😍😍🥰🥰🥰❤️
la 07.02.2019, 11:53
Ce deliciu! Imi place tot!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking