Desert rulada cu crema de mascarpone si alune

Postat de RODIMUR in Prajituri
11 Feb 2021 | 2676 vizualizari
Desert rulada cu crema de mascarpone si alune

Îmi plac mult ruladele, începând cu aspectul lor, dar fac mai rar, pentru că mă tem mereu că s-ar putea rupe foaia. Totuși, din când în când îmi mai fac curaj și prepar câte o ruladă. De această dată am umplut-o cu o cremă de mascarpone și frișcă, în care am adăugat alune rumenite și mărunțite. A fost o bunătate de ruladă...!

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 5 ouă
  • 125 grame de zahăr tos
  • 125 grame de făină albă
  • 1-2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • coaja răzuită de la o limetă
  • Pentru cremă:
  • 250 grame de mascarpone
  • Pentru frișcă:
  • 250 grame de smântână
  • 1 praf de sare extrafină
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • În plus:
  • cireșe confiate
  • 100 grame de alune rumenite și mărunțite
  • Pentru decor:
  • 30-40 grame de ciocolată albă
  • ornamente decor

Mod de preparare

Pentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, continuându-se mixarea.

Când zahărul s-a topit și albușurile au crescut ca pentru o bezea, se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, mixându-se întruna. Adăugați coaja răzuită de limetă și la urmă, făina albă ”în ploaie” și cacaua. Se omogenizează bine compoziția și apoi se toarnă într-o tavă de aragaz, în care în prealabil s-a pus hârtie de copt.

Se dă tava la cuptor la temperatură medie și când foaia este gata, se scoate, se răstoarnă pe un șervet de bumbac umed și se rulează cu aceasta.

Se lasă foaia în așteptare, ca să se răcească de tot și între timp se pregătește frișca. Se mixează smântâna cu sarea și apoi se adaugă treptat zahărul vanilinat și cel pudră. Se continuă mixarea, până ce frișca este bine legată. Atunci se dă la frigider pentru câteva minute.

Între timp se scoate crema mascarpone din cutie și se mixează puțin. Apoi se adaugă frișca, puțin câte puțin și se încorporează uniform și repede, ca să nu piardă din volum. După ce s-a omogenizat crema de mascarpone cu frișcă se adaugă alunele rumenite și mărunțite în prealabil.

Se desface cu grijă foaia de blat rulată, se întinde uniform crema de mascarpone și se pune un rând de cireșe confiate, la 3-4 cm de capătul blatului care se va rula, pentru ca acestea să rămână în mijloc. Se rulează foaia de blat unsă cu cremă, dar nu strâns și se dă la rece pentru câteva ore.

După acest interval de timp, se scoate rulada din frigider, se decorează cu ciocolată albă topită cu o lingură de ulei și apoi se presară ornamente. Când ciocolata se întărește, se dă din nou rulada la frigider pentru 2-3 ore, înainte de a fi porționată și servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mascarpone si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ruladă cu cremă de castane

Postat de diaconta

Ruladă cu cremă de castane

Pentru foaia de rulada:  Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2021, 09:27
la 12.02.2021, 12:25
yami, delicioasa!
la 12.02.2021, 15:43
Ce imbietor arata! Servesc si eu o felie!
la 12.02.2021, 16:22
la 12.02.2021, 20:47
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking