Desert rulada cu crema de mure si afine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
7 Oct 2019 | 2409 vizualizari
Desert rulada cu crema de mure si afine

La rulada cu crema inainte, nu? In plus, are si ceva ciocolata...Doar nu refuzati asa bunatate! Mmm, haideti repede, cititi reteta si faceti si voi, pregatiti si o cafea spumoasa, apoi va rasfatati, pentru ca meritati!

Ingrediente

Blatul:

    • 6 oua (5 daca sunt mai mari)
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • o lingurita vanilie
    • un praf de sare

Pentru crema de mure cu afine:

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 100 gr afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase amidon
  • 3 linguri nutella
  • 60 gr ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • decoratiuni

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati usor. Acum puneti si vanilia. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, le incorporati in compozitia de oua cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor. Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati. Blatul rulat il puneti intr-un prosop curat de bucatarie si il rulati si pe acesta, sa stea blatul cat mai strans.

Crema de mure cu afine: Murele le dati in blender. Le treceti prin sita, pentru a indeparta semintele. Afinele le faceti piure in blender. Amestecati piureul de mure fara seminte cu cel de afine, intr-o cratita. Adaugati zaharul si trasferati cratita pe foc. Amestecati, lasati sa fiarba pana zaharul se dizolva complet. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati in cratita. Amestecati continuu pana se ingroasa ca un jeleul. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Frisca lichida rece o mixati pana prinde putin volum, dar sa nu fie mixata de tot. Adaugati jeleul de mure cu afine rece, mai mixati putin, pana sunt incorporate.  Desfaceti blatul rece. Puneti nutella si o intindeti pe tot blatul. Puneti crema de fructe, o nivelati. Rulati cat mai strans rulada, apoi o inveliti in folie alimentara si o dati 2-3 ore la rece. Ciocolata impreuna cu laptele le topiti pe baie de aburi. Scoateti rulada de la rece, indepartati folia. Puneti ciocolata topita deasupra, apoi o decorati. O mai dati la rece 30 de minute, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2019, 21:45
Bună...!
la 07.10.2019, 21:47
la 07.10.2019, 21:49
Deliciu marca Rocsi
la 07.10.2019, 22:08
Ce pofta-mi faci !!!!
la 07.10.2019, 22:56
Imi plac mult ruladele cu tot felul de umpluturi! Tare buna a ta!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking