Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

Postat de merisor67 in Prajituri
1 Feb 2020 | 4669 vizualizari
Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

Crema de nuci de la această ruladă este bestială, iar vișinele din interior i-au dat o notă aparte. Dacă nu vreți să vă complicați cu foaia de ruladă, se poate asambla și sub formă de prăjitură dreptunghiulară. Pur și simplu se secționează blatul pe jumătate, se pune crema la mijloc și glazură de ciocolată deasupra și gata-i prăjitura. Eu am vrut să fac prăjitura sub formă de ruladă, pentru un aspect mai plăcut și chiar mi-am încântat musafirii cu ea.

Ingrediente

  • Pentru foaia de ruladă:
  • 7 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de ciocolată
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 300 g miez de nucă, măcinat fin
  • 30 g zahăr vanilat
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 5 g gelatină
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 g smântână pentru frișcă
  • În plus:
  • câteva vișine din compot

Mod de preparare

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu cacaua și omogenizăm ușor compoziția cu mișcări circulare, de jos în sus, folosind un tel sau o spatulă. Adăugăm și esența și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem foaia de ruladă la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, preîncălzind cuptorul cu 7-8 minute înainte de a introduce tava. Dupăcoacere, răsturnăm foaia de ruladă pe un ștergar umezit și o rulăm imediat cu ștergarul. O lăsăm să se răcească așa rulată.

Pentru crema de nuci, punem la încălzit smântâna pentru frișcă, împreună cu laptele condensat până la punctul de fierbere și le amestecăm imediat cu nuca măcinată fin, amestecată cu zahărul vanilat, apoi dăm compoziția la rece. Foaia de ruladă, după ce s-a copt, o răsturnăm pe un ștergar umed și o rulăm imediat, împreună cu ștergarul, lâsând-o să se răcească așa rulată. Când compoziția cu nucă este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele, un praf de sare și gelatina lichefiată în puțină apă.

Pentru a asambla rulada, întindem crema peste foaia de ruladă răcită, așezăm la un capăt un rând de vișine și rulăm cu grijă foaia peste crema care devine ușor fermă de la gelatină, apoi dăm rulada la rece, acoperită cu o folie sau cu hârtie de copt, până se va întări crema.

Pentru glazură, aducem smântâna aproape de punctul de fierbere și topim ciocolata ruptă în ea, amestecând până la omogenizare. Decorăm rulada cu glazura ușor temperată, cu ajutorul unui posh. Lăsăm rulada la rece până se întărește glazura, apoi o putem porționa și servi, alături de cei dragi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese (reteta nr 200)

Postat de Alina26

Prajitura cu cirese (reteta nr 200)

BLATUL: Incingem cuptorul la 180 grade. Batem ouale cu un vf de sare, spuma. Adaugam treptat zaharul. Punem  uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2020, 08:34
Ce bine arata
la 01.02.2020, 08:52
Minunată!
la 01.02.2020, 09:13
Foarte buna!
la 01.02.2020, 09:14
Vai cum arata! Un adevarat deliciu!
la 01.02.2020, 09:40

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking