Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
16 Iun 2020 | 2564 vizualizari
Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Iubesc deserturile cu fructe proaspete, ies asa parfumate si delicioase! De aceasta data, am ales sa combin capsunile cu o crema de vanilie, dar fiindca este vara, cred ca putina aroma de menta este perfecta. Am folosit jeleu de menta de la Dulceata Gradinii (sa stiti ca au produse delicioase acesti copii: jeleuri, siropuri, magiun, bunatati de toamna la borcan, produse naturale, cu zahar, cu miere, fara zahar, pregatite cu multa dragoste). Va recomand aceasta rulada, o puteti pregati si cu niste cirese sau chiar visine, ca tot incepe sezonul lor.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua mari
    • 5 linguri zahar brut
    • 5 linguri ulei
    • 7 linguri lapte
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 4-5 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone (sau alta crema de branza)
    • 2 lingurite vanilie
    In plus:
    • capsuni
    • jeleu de menta
    • 50 gr ciocolata neagra
    • 30 ml frisca lichida
    • aschii de ciocolata cu capsuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si laptele, le adaugati peste albusuri si mixati bine. Cerneti faina, cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, cu o paleta de silicon. La final adaugati si vanilia. Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat. O nivelati, apoi o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute. Cand este gata, scoateti blatul din cuptor, il desprindeti de pe hartia de copt. Il rulati fierbinte, ca sa prinda forma si il lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul, pana ce acesta din urma este complet dizolvat. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, o mixati putin, apoi adaugati mascarponele, vanilia si le amestecati pana sunt toate incorporate. Spalati cateva capsuni, indepartati coditele si le taiati bucatele. Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Asezati bucatele de capsuni si jeleu de menta, din loc in loc. Incepeti si rulati usor, puneti rulada in folie si o strangeti bine la capete. O dati la rece 3-4 ore. Ciocolata neagra o topiti pe baie de aburi cu frisca lichida. Portionati rulada, puneti pe ea ciocolata topita, presarati cateva aschii de ciocolata si puteti servi.

Pofta buna!

PS: Mie crema mi s-a parut cam multa, pentru ca in momentul in care am rulat, a mai iesit din ea. Din aceasta cauza nu am putut sa pun nici mai multe fructe. Asa ca daca doriti sa puneti mai multe fructe, faceti mai putina crema. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu visine

Postat de mirela0911

Desert clafoutis cu visine

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2020, 18:50
Buna!
la 16.06.2020, 19:16
Ce bine arata!
la 16.06.2020, 19:57
la 16.06.2020, 21:28
la 16.06.2020, 22:37
Delicios

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking