Ingrediente
- 5 oua
- 125 gr zahar
- 125 gr faina
- vanilie
- coaja de portocala sau lamaie
- Gem pentru intins si rulat
Mod de preparare
Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile toate deodata si se amesteca putin sa se incorporeze in albusuri. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul prin rasturnare, de jos in sus ca la tort de vreo 9-10 ori. Se pune in tava dinainte tapetata cu unt sau margarina si faina. Se intinde uniform si se da la cuptorul incalzit la 175 de grade C, insa focul se reduce imediat la potrivit. Se coace 20 de minute. Se ruleaza calda in prosop. Dupa racire se deruleaza si se unge cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|