Ingrediente
- blat:
- 5 oua
- 4 linguri de faina
- 1 lingura de amidon de porumb
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
- un praf de sare
- esenta vanilie umplutura:
- Jumatate de borcanel de gem (eu am ales de portocale)
- 100 g unt sau margarina
- decor:
- frisca
- gem de portocala (3 linguri)
Mod de preparare
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se coace 15-20 min. la foc potrivit.
Se scoate blatul din tava, se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se intoarce blatul invers pe hartie si se unge cu gemul de portocala frecat un pic cu untul sau margarina moale, la temperatura camerei. Se ruleaza strans, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se decoreaza cu frisca si gem sau dulceata de portocala!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|