Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr tos fin
- 6 linguri de făină albă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la 1/2 limetă
- 1 borcan de gem (de gutui)
- 4-5 linguri încărcate de miez de nucă, tăiat mărunt
- Pentru decor:
- glazură din 75 grame de ciocolată de lapte
- 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
- ornamente decor
Mod de preparare
Albușurile se mixează cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos fin și vanilia, mixându-se întruna. Se adaugă apoi făina ”în ploaie” amestecată cu praful de sare și coaja răzuită de lămâie.
Se toarnă compoziția omogenizată în tava prevăzută cu hârtie de copt, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenește ușor. Atunci se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească și apoi se rulează, cu tot cu hârtie, într-un șervet curat și uscat.
După 15-20 de minute, se derulează cu grijă foaia de ruladă și se unge cu un strat de 5-6 mm de gem (de gutui), în afară de capătul de sus al foii, care este bine să rămână neuns pe o suprafață de 1,5-2 cm. Se presară nucile tăiate mărunt și se rulează strâns foaia umplută și se învelește în hârtie de copt, sau în folie alimentară.
Se lasă rulada să se răcească definitiv și să se lege, timp de câteva ore, chiar peste noapte.
A doua zi, rulada se decorează cu ciocolată cu lapte, topită cu 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui, la bain-marie. Se presară ornamente decor și după ce se întărește ciocolata, rulada se poate tăia, în felii late de 1,5-2 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|